Dag 6
Door: Jeroen
Blijf op de hoogte en volg Jeroen
05 November 2024 | Zuid-Korea, Daegu
Vandaag begon het bewolkt, maar gaandeweg klaarde het weer op en kwam de zon door. We hebben weer de 20 graden aangetikt. Vanochtend hebben we 2 uur getraind. We hebben 5 nieuwe technieken van de zwarte band gekregen. Tussen de middag hebben we weer boiled chicken gegeten. 's Middags hebben we weer 2 uur getraind. We hebben toen de technieken van de witte en de groene band gereviewd. Chiefmaster Song en Grootmeester Lim hebben ernaar gekeken. Ze gaven aan dat het niveau prima is en waren heel tevreden. We hebben ook vragen gesteld over wanneer een grote sterke vent een (veel) kleiner iemand aanvalt. De technieken worden soms wel wat anders daar je diegene op een andere manier uit balans moet brengen of een andere handeling moet verrichten dan wat basis is. 's Avonds hebben we eerst nog een bakkie gedaan op het werk van de vrouw van Chiefmaster Song. Zij werkt in een rehabilitatie ziekenhuis. Daar boven heeft Chiefmaster Song zijn eigen ruimte waar hij kan trainen, fitnessen, muziek kan maken e.d. We hebben het heel uitgebreid gehad over de geschiedenis van het hapkido en hoe bepaalde dingen tot stand zijn gekomen. Vervolgens zijn we met Grootmeester Lim, zijn vrouw, Chiefmaster Song en zijn vrouw bij een restaurant uit eten geweest. Dit was ter ere van zijn geslaagde examen voor 6e dan eerder deze maand.